Iš Kinijos kilęs augalas paprastasis zizifas (Ziziphus jujuba), dar vadinamas kinine datule, priklauso pirmajai funkcinių produktų grupei. Funkciniai produktai be maistinės vertės teigiamai veikia sveikatą ir bendrą savijautą. Dar prieš 3000 metų kinai fermentavo kinines datules ir gamino iš jų vyną, kuris buvo itin vertinamas. Vėliau kinine datule susidomėjo ir medicina. Mūsų laikais šie vaisiai naudojami maisto papildų gamyboje. TIENS koncentruotos datulių sultys gaminamos iš kininių datulių, auginamų Cangdžou, Hebėjaus provincijoje rytinėje Kinijoje. Patentuota technologija padeda išsaugoti bioaktyviąsias šių vaisių savybes.
POVEIKIS
Remiantis mokslinėmis publikacijomis, kininėse datulėse (Golden Silk Jujube) paprastai yra:
- Vitaminas C, kuris apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso, mažina nuovargį ir stiprina organizmo gynybinę sistemą.
- Vitaminas B1, kuris palaiko normalią širdies veiklą.
- Vitaminas B2, kuris apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso, palaiko tinkamą regėjimą ir gerina odos būklę.
- Vitaminas B6, kuris yra būtinas raudonųjų kraujo kūnelių formavimuisi.
- Kalis, kuris padeda palaikyti tinkamą nervinės sistemos veiklą.
- Geležis, kuri turi įtakos deguonies pernešimui kraujyje, virškinimo sistemos veiklai bei natūraliam organizmo atsparumui.
- Kalcis, kuris yra būtinas kaulams ir dantims. Be to, jis reguliuoja raumenų susitraukimus, dalyvauja kraujo krešėjimo ir nervinių impulsų perdavimo procesuose.
Talpa: pakuotėje yra 8 buteliukai po 50 ml (iš viso 400 ml).