Cordyceps sinensis, o tiksliau, Ophiocordyceps sinensis, nes toks šios rūšies mokslinis pavadinimas vartojamas nuo 2007 metų, taip pat dar žinomas kaip vikšrų grybelis arba, paprasčiau, kordicepsas.
Šiltaisiais metų mėnesiais jis auga kaip ir bet koks kitas grybas, tačiau žiemą jo namais tampa tam tikrų drugių rūšių lervos. Kad išliktų, grybas paverčia vabzdį mumija, o tuomet juo maitinasi. Kordicepso natūraliai randama Tibete ir Nepale trijų‒penkių tūkstančių metrų aukštyje virš jūros lygio.
Šis grybas, atrastas maždaug prieš pusantro tūkstančio metų Himalajų piemenų, greitai buvo pritaikytas kinų žolininkystėje. Dėl savo retumo ir savybių kordicepsas buvo labai brangus. Senovės Kinijoje jį galėjo sau leisti tik imperatoriaus dvariškiai ir aukštuomenė. Mūsų laikais šie grybai auginami bioreaktoriuose. Metinė produkcija skaičiuojama milijonais tonų, todėl dabar jų išskirtinėmis savybėmis gali naudotis kiekvienas.
Cordyceps sinensis yra grybas, priklausantis Clavicipitaceae šeimai. Šiandien kordicepso grybiena (micelis) yra plačiai naudojamas tradicinėje kinų medicinoje, kadangi turi daug naudingų savybių, taip pat yra parduodamas kaip maisto papildas, atitinkantis Europos Komisijos ir JAV maisto ir vaistų administracijos reikalavimus.
TIENS šį išskirtinį maisto papildą gamina naudodama pažangiausias biotechnologijas, kurios padeda išsaugoti natūralias produkto savybes. Cordyceps sinensis nuo seno Azijos kultūrose sulaukia dėmesio dėl savo biologinio aktyvumo. Cordyceps sinensis vaisiakūnyje yra aktyvių laisvųjų aminorūgščių, įskaitant liziną, glutamo rūgštį, proliną ir treoniną. Vaisiakūnyje taip pat gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios sudaro apie 70% visų riebalų rūgščių. Daugausia yra linolo rūgšties. Aktyviausi Cordyceps sinensis junginiai yra adenozinas ir kordicepinas, kurie atlieka svarbų reguliuojantį vaidmenį daugybei medžiagų apykaitos reakcijų organizmo ląstelėse.
Kiekis: 100 kapsulių.